måndag 3 januari 2011

Första receptet

Hittade lite goda recept på nätet som dessutom är nyttigare, om man vill äta ngt gott men ändå känna sig nyttig.


Chokladkaka med vaniljkräm


250g lättkesella
2 stora morötter
1 ägg
3 äggvitor
2 dl chokladproteinpulver
4 msk kakao
50g mörk choklad (minst 70%)
2tsk bakpulver
1tsk flytande sötningsmedel
1msk milda culiness lätt (till formen)
2msk vetegroddar (till formen)


Vaniljkräm ingredienser


4dl lätt sojamjölk
1,5 dl kaseinproteinpulver, vaniljsmak
1msk vaniljsocker gärna ekologisk


Tillagning


Skala och finriv morötterna, finhacka den mörka chokladen.
Vispa samman samtliga ingredienser till chokladsmeten.
Smörj eller pensla insidan av en form med löstagbar botten. bröa formen med vetegroddar och häll därefter i chokladsmeten. Grädda i mitten av ugnen 30min på 175grader.


Vispa samman ingredienserna till vaniljkrämen. Ställ i kylen.


Servera chokladkakan när den är lite avsvalnad tillsammans med vaniljkrämen. Om du vill att den ska se fin ut, toppa med färska hallon eller några andra bär.


Ha det gött!!!


Kram Petra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar