Zucchinikaka med lågt GI
- 2 st medelstora zucchini
- 3 msk olivolja
- 0,25 tsk salt
- 0,5 krm malen svartpeppar
- 2 msk hackad basilika
- 3 msk hackad persilja
- 6 st ägg
- 2 msk vatten
- 100 g fetaost
Gör så här:
Skölj zucchinin, skär av ändarna och skär den i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek zucchiniskivorna på medelvärme så de får lite färg och blir lite genomskinliga. Salta och peppra. Det tar 5-10 minuter.
Hacka under tiden kryddörterna (basilika och persilja). Knäck äggen i en skål och vispa samman dem med vattnet.
När zucchiniskivorna är färdigstekta strör du över kryddörterna och häller över äggsmeten. Smula därefter över fetaosten.
Låt sedan steka i 10-20 minuter i något svagare temperatur än medelvärme (så att det inte blir bränt) tills äggsmeten stannat (d.v.s. den är fast ovanpå i mitten).
Servera med tomater.
Köper hem en kassler oxå det skulle tydligen va gott till. Så får musklerna lite bränsle ;)
kram Lina
låter gott, det ska jag prova
SvaraRaderaSv: tack för kommentaren, lågt GI är bra för diabetiker
kramar