tisdag 28 december 2010

Zuccinikaka med lågt GI

Sitter o kollar på lite recept...tror jag gör denhär till middag nästa gång jag handlat...har inte zucchini hemma i vanliga fall...

Zucchinikaka med lågt GI
  • 2 st medelstora zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 krm malen svartpeppar
  • 2 msk hackad basilika
  • 3 msk hackad persilja
  • 6 st ägg
  • 2 msk vatten
  • 100 g fetaost

Gör så här:

Skölj zucchinin, skär av ändarna och skär den i tunna skivor.
Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek zucchiniskivorna på medelvärme så de får lite färg och blir lite genomskinliga. Salta och peppra. Det tar 5-10 minuter.
Hacka under tiden kryddörterna (basilika och persilja). Knäck äggen i en skål och vispa samman dem med vattnet.
När zucchiniskivorna är färdigstekta strör du över kryddörterna och häller över äggsmeten. Smula därefter över fetaosten.
Låt sedan steka i 10-20 minuter i något svagare temperatur än medelvärme (så att det inte blir bränt) tills äggsmeten stannat (d.v.s. den är fast ovanpå i mitten).
Servera med tomater.

 Köper hem en kassler oxå det skulle tydligen va gott till. Så får musklerna lite bränsle ;)
kram Lina

1 kommentar:

  1. låter gott, det ska jag prova
    Sv: tack för kommentaren, lågt GI är bra för diabetiker
    kramar

    SvaraRadera