Medelhavsgratäng med fläskytterfilé
- Skala å skiva potatis
- Skär 1rödlök i ringar.
- Skär 2 röda paprikor i bitar, och om man vill en zuchini. (jag hade inte det i)
Blanda lite rapsolja eller olivolja med två klyftor vitlök, lite salt å peppar.
( Jag har saltin i stället för salt. Saltin innehåller 50% mindre natrium och rikligt av de nyttiga mineralerna kalium och magnesium.)
Häll i potatisen å grönsakerna å blanda ihop med oljan.
Lägg sedan hälften av det i en ugnsform, lägg över skivade tomater ca 3-4st.
Lägg sedan resten av blandningen över.
In i ugnen ca 40min i 200grader.
Stek fläskytterfilen medans det andra står i ugnen. Jag helstekte den i en gryta med endast olja. Dels för att den blir saftigare när man helsteker. Och olja är bättre än magarin. ;)
Jag saltade å pepprade på den samt pressade lite vitlök över.
Ät sedan å njut :) Om man vill kan man ha sås till. Jag gjorde sås på skyet där jag stekt filen.
gött d låter....fast undvik att använda stekskyn den innehåller cancerframkallande stekmutagener :( fan d som e så gott...
SvaraRadera